EERST LEZEN -> HUISREGELS!

Open:
Plaats reactie
BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

EERST LEZEN -> HUISREGELS!

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:00

Door gebruik te maken van dit forum ga je akkoord met de onderstaande richtlijnen.


Voorafgaande richtlijnen:

1. Als je je hebt aangemeld, stel jezelf dan eerst even voor in de "Katten Lounge" voor nieuwe leden, na 3 posts in dat hoekje word je toegevoegd en krijg je toegang tot geheel het forum. Stel je jezelf niet voor, word je binnen 4 dagen verwijderd van het forum.

We verwachten van onze leden dat ze gezellig mee posten en niet alleen maar heel het forum lezen zonder te posten. Vandaar dat we 1 x per 6 maanden onze leden-lijst nalopen, heb je 6 maanden niets gepost dan zullen wij je hierover een mail sturen. Bij geen reactie word je op non-actief gezet en krijg je 4 weken de tijd om op de mail te reageren en/of te posten. Bij geen reactie en/of post wordt je na 4 weken van het forum verwijderd. Is er een reden dat je een lange tijd niet meer op het forum aanwezig kunt zijn, vragen wij je vriendelijk aan ons door te geven dat je gedurende een bepaalde tijd niet aanwezig kunt zijn. Wij plaatsen je dan op non-actief, zodra je weer aanwezig kunt zijn stuur je de beheerders een pm en wordt je weer op actief geplaatst.

2. Start een onderwerp in de daarvoor bestemde rubriek. De beheerders zijn gerechtigd onderwerpen te verplaatsen naar de meest geschikte rubriek. Heb je een vraag stel hem dan zo duidelijk mogelijk en geef zoveel mogelijk achtergrondinformatie. Dit is nodig om misverstanden te voorkomen.

3. Wees niet verbaasd als er soms wat emotioneel wordt gereageerd door anderen.

4. Een onderschrift mag niet zo groot worden dat het hinderlijk wordt voor de tekst. Het is niet zo dat hier een halszaak van wordt gemaakt, maar de moderators zijn gerechtigd om buitensporige onderschriften aan te passen of te verwijderen. De eigenaar zal hiervan op de hoogte worden gesteld. Vragen hierover kun je kwijt bij de beheerder of de moderators. Je mag maar 1 banner of plaatje als onderschrift gebruiken (geboorte tellers uitgesloten mits het niet hinderlijk is voor de andere leden en of tekst).

5. Discussies via Persoonlijke berichten (Pm's) moeten op die wijze blijven verlopen. Het is dus niet de bedoeling publiekelijk een reactie te geven op een Pm. In elk geval zal dan een eventuele naam van een forumlid in dit openbare bericht worden verwijderd. De plaatser zal eventueel worden verzocht dergelijke berichten van het forum te verwijderen, of dit zal gebeuren door een moderator.

6. Het voor herplaatsing aanbieden van katten mag alleen geschieden via het onderdeel dat daarvoor is bestemd.


Algemene richtlijnen

De berichten die in het forum staan vallen op geen enkele wijze onder de redactionele verantwoordelijkheid van de makers (Forum2go), beheerders en moderatoren van het Birmanenpraatjes forum. De beheerders/ moderatoren mogen ingrijpen als een discussie uit de hand dreigt te lopen, waarbij mensen in een hoek gedreven, gekleineerd of belachelijk gemaakt worden.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Gebruikersvoorwaarden/gedragsregels

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:01

Gebruikersvoorwaarden/gedragsregels

Om dit forum gezellig, beschaafd, informatief, aangenaam en interessant te houden, hebben wij de volgende regels opgesteld waaraan iedere bezoeker/lid van dit forum zich dient te houden:

Het is niet toegestaan door gebruikers:

01. Kwetsend, beledigend, racistisch, lasterlijk of seksistisch taalgebruik te posten. Misbruik zal leiden tot verwijdering van het onderwerp en de plaatser hiervan.
02.Onjuist, lasterlijk, beledigend, bedreigend en/of doelbewust tot beschadiging kunnen leiden van (gebruikers van) het forum en instellingen, particulieren, fokkers of van bedrijven te posten. Misbruik zal leiden tot verwijdering van het onderwerp en de plaatser hiervan.

03. "Spam", verbaal geweld en criminele praktijken te posten.
04. Hun eigen mening op te dringen. Iedereen heeft een eigen mening, respecteren dat van elkaar! Als iemand een bepaalde mening ergens over heeft en de ander een andere mening ga dan niet met elkaar in een zware discussie waardoor het een welles/nietes spel wordt. Loslaten en verder gaan is in dit geval een verstandig besluit.

05. Meer dan één gebruikersnaam te gebruiken.
06. Gebruik te maken van proxy's en tijdelijke e-mailadressen (zogenaamde tempmail).
07. Berichten mogen niet in strijd zijn met de Nederlandse wet of de privacy van anderen.

08. Hun post geheel of gedeeltelijk te verwijderen, waardoor een topic verwarrend of onleesbaar wordt. Indien een gebruiker dit toch doet, zal hij/zij een waarschuwing krijgen van het beheer. Haalt deze gebruiker daarna nogmaals tekst weg uit een eerdere post dan volgt een ban van 7 dagen. Haalt deze gebruiker naar zijn/haar ban alsnog posten leeg dan zal deze gebruiker zonder tegenbericht per direct verwijderd worden van het forum.

09. Om de achternaam van een ander lid bekend te maken als de betreffende lid niet zelf de achternaam bekend heeft gemaakt. Dit valt onder de privacywet.

10. Namen van niet-leden te noemen zonder toestemming van de desbetreffende persoon. Dit valt onder de privacywet. Alleen een afkorting van de voornaam mag in dit geval wel gebruikt worden. Een naam mag alleen genoemd worden als het nieuwswaarde heeft bv: bij Corrie zijn kittens geboren, bij Esther van Katten en honden speelgoed, kun je diverse spullen kopen voor je kat, of bij Barbara is gisteren haar kater overleden aan HCM.

11. Het is niet toegestaan om berichten uit mails en/of PM’s te citeren en deze op het forum te plaatsen, tenzij dat de enige manier is om je punt te maken. Houd hierbij wel rekening dat een niet-lid van de mail niet in staat is zich hier te verdedigen, te verantwoorden of om mee te praten. Beter is het om de mail te parafraseer in je eigen woorden.

Het is toegestaan door gebruikers:

12. Kattennamen te noemen/posten (van leden en niet-leden), hier is geen wettelijke bescherming voor.
13. Namen van professioneel/hobby fokkers te noemen zolang het over zijn/haar zakelijke activiteiten gaat. Uiteraard moet hier wel rekening gehouden worden met smaad en laster (de term 'broodfokker' bv. wordt snel als smaad gezien).
14. Bijdragen plaatsen met bronvermelding.
15. Om een mail van een lid en/of niet-lid in je eigen woorden te parafraseren. Of je hebt toestemming van de desbetreffende persoon om zijn/haar mail te mogen citeren.
16. Om hun post later te wijzigen indien dit de post verduidelijkt, of om spelfouten te verbeteren.
17. Te linken naar website’s en pagina’s mits deze niet sex en discriminerend gerelateerd zijn.
18. Foto’s en of plaatjes te plaatsen mits deze niet sex en discriminerend gerelateerd zijn.

Overige:

19. Gebruikers zullen zich in een discussie beperken tot het onderwerp van het desbetreffende topic.
20. Belastende uitlatingen dienen altijd te worden onderbouwd.

Wat te doen als je jezelf gekwetst/beledigd voelt door een medelid:

Verstandiger is het dat als je je door een medelid gekwetst of beledigd voelt dat je persoonlijk contact met diegene opneemt. Het is dus niet de bedoeling dat je dit openbaar maakt op het forum, houd rekening met je medeleden die hier niets mee te maken hebben.

Gebruikers die van mening zijn dat bepaalde berichten in strijd zijn met deze voorwaarden, kunnen het beheerder hiervan via een e-mail of PM op de hoogte stellen, dus niet via een topic. Indien een of meerdere van bovenstaande regels niet gerespecteerd wordt kunnen de moderatoren van het forum of de forumbeheerder(s) besluiten bepaalde posts of delen uit een post te verwijderen uit het forum. Hierover wordt niet gecorrespondeerd. Houd rekening met het feit dat communiceren via internet niet altijd even eenduidig en duidelijk verloopt.

Probeer daarom altijd het meeste respect voor een ander in acht te houden en gebruik zogenaamde Internet "smileys" om je bedoeling eventueel te verduidelijken. Doe je dit, dan zul je met evenveel respect behandeld worden.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Vrijheid van meningsuiting, laster en smaad

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:01

Vrijheid van meningsuiting, laster en smaad

Birmanenpraatjes is een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting maar de scheidslijn met laster en/of smaad is dun en van een complexe aard. Aan laster en smaad zal Birmanenpraatjes op geen enkele wijze meewerken.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Disclaimer

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:02

Disclaimer

Het forum bevat verhalen, informatie, linken en meningen van onze leden. Noch Birmanenpraatjes, noch het forumbeheer en noch de moderatoren zijn verantwoordelijk voor de inhoud/linken van deze informatie of het gebruik dat ervan zou kunnen worden gemaakt. Deze verantwoordelijkheid ligt altijd bij degene die een bericht plaatst.

Door gebruik te maken van dit Birmanenpraatjes-forum zeg je toe dit forum niet te misbruiken voor het plaatsen van informatie waarvan bekend is dat deze onjuist, lasterlijk, smadelijk, onnauwkeurig, beledigend, vulgair, haatdragend, bedreigend of in strijd met de in Nederland geldende wetgeving is. Evenmin toegestaan is het uiten van persoonlijke beledigingen of het schenden van de privacy van personen. Door deelname aan het forum zegt u expliciet toe Birmanenpraatjes, het forumbeheer en de moderatoren volledig te vrijwaren van en schadeloos te stellen voor enige claim die het gevolg is van door jou geplaatste berichten.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Privacy-verklaring

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:02

Privacy-verklaring

Om de identiteit van gebruikers indien nodig te kunnen achterhalen, worden zoals bij veel andere websites en forums IP-adressen gelogd. Deze informatie zal uitsluitend gebruikt worden wanneer er misbruik gemaakt wordt van dit Forum, en niet voor het vergaren van informatie over individueel gebruik.

Birmanenpraatjes heeft het recht dit reglement van tijd tot tijd te wijzigen en nadere regels vast te stellen. Dergelijke wijzigingen en nadere regels worden bekend gemaakt op het Birmanenpraatjes-Forum.

De forumgebruiker is en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de berichten die hij of zij op het forum plaatst of heeft geplaatst. Birmanenpraatjes behoudt zich het recht voor om naar eigen interpretatie en goeddunken gebruikers te waarschuwen en tijdelijk of definitief de toegang tot het Birmanenpraatjes forum te ontzeggen door middel van een IP-ban, hun bijdragen in te korten, te censureren, te anonimiseren en/of te verwijderen.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Auteursrecht

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:02

Auteursrecht

Dit forum is auteursrechtelijk beschermd. Het forum is bedoeld voor eigen gebruik van de bezoeker, waarbij het niet is toegestaan:

1. de website te verveelvoudigen anders dan door het bekijken ervan en/of afdrukken van een enkele afdruk van een onderwerp.
3. het is niet toegestaan om posts van leden openbaar te maken aan niet-leden.
4. het is niet toegestaan foto's, afbeeldingen en/of tekstmateriaal van deze website op welke wijze dan ook te verveelvoudigen, door te zenden of beschikbaar te stellen op een andere website of publicatie. Zonder nadrukkelijke toestemming van de © eigenaar/auteur.

Misbruik zal leiden tot verwijdering van het forum.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Fotomateriaal

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:03

Fotomateriaal

Van al het fotomateriaal dat wordt getoond op Birmanenpraatjes berusten de rechten bij Birmanenpraatjes, de fotografen, de uitgevers en de producenten. Het fotomateriaal dat hier geen deel van uitmaakt en geen betrekking heeft op het betreffende onderwerp wordt geacht deel uit te maken van het zogenoemde public domain. Mochten er toch rechten rusten op enig gebruikt materiaal, dan zal dit, na overleggen van het bewijs, direct van het forum worden verwijderd.
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

BP Team
Administrator<font color=c93b2c><B>Administrator</
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-06-2011 23:06

Bericht door BP Team » 06-06-2013 20:03

Tot slot

Voor het bepalen van deze Huisregels heeft BP contact opgenomen met de Internet Politie en een erkend internet Jurist, om de veiligheid van onze leden en dit forum te ondersteunen.

Ondanks en dankzij deze regels wensen we iedereen een fijne en informatieve tijd toe op dit forum!
Have Cat Fun!!
Groetjes, BP team
Afbeelding

Plaats reactie